Det här vill jag berätta för dig som är tandvårdsrädd

Hej! John Barksenius heter jag och jag är tandläkare och medgrundare av Munter Tandvård. Jag har jobbat i närmare 10 år som tandläkare, och jag jobbar varje dag för att ge mina patienter en bra och positiv upplevelse av sitt tandläkarbesök. Av erfarenhet vet jag att det finns många där ute som är rädda för att gå till tandläkaren, och det är till dig jag vill rikta mig nu.

5 saker jag vill berätta för dig som är rädd

 

1. Berätta om du är rädd eller orolig
Berätta för oss redan när du tar kontakt med om du är rädd eller känner dig orolig inför ditt besök. Vår personal är det viktigaste vi har och alla i vår personalstyrka är otroligt empatiska och erfarna och de har förståelse för att det kan kännas läskigt att komma till tandläkaren. Vi ser till att du blir sedd och bemött och så tar vi besök och behandling steg för steg tillsammans.

2. Dagens tandvård är inte samma som den förflutna
Verkligheten ser inte ut som den gjorde hos skoltandläkaren, vi lovar. Några av våra patienter som är födda på 50-60talet känner en rädsla som grundar sig i hur det såg ut för 40 år sedan.

3. Vi har sett värre förr!
Jag kan lova dig att vi har sett värre förr. Vi tar oss an svåra och omfattande fall och har varit med och lagat och byggt upp tänder från grunden många gånger. Vi finns här för att hjälpa dig och är vana vid omfattande och komplicerade fall.

4. Du behöver inte ha ont
Vi ger dig smärtstillande vid större ingrepp, därför behöver du inte vara rädd för att få ont under en behandling.

5. Det blir inte bättre med tiden
Få tandproblem löser sig av sig själva och skapar därför onödig och utdragen ångest och smärta. Kontakta oss när du upplever smärta eller problem så pratar vi igenom tillsammans vad som blir nästa steg.

Jag upplever i min vardag som tandläkare att många har en förvrängd uppfattning av tandvården när de kommer dit, men att dessa personer går hem efter ett besök med en helt annan uppfattning. Därför hoppas jag att du som känner dig rädd eller orolig inför att boka tid eller att gå till ett besök ska känna dig lite bättre till mods, och jag lovar att vi tandläkare inte är så farliga som vi ser ut. Vi finns här för din skull för att hjälpa dig med dina tandbesvär!” avslutar John.

 

Bästa hälsningar,
John Barksenius
Tandläkare Munter Tandvård

Välkommen att kontakta oss och boka en tid!

Här kan du läsa mer om hur en behandling går till hos oss, från undersökning till uppföljning.