Hur söker jag finansiering för min tandvård?

Vi på Munter Tandvård hjälper många av våra patienter att söka finansiering av deras tandvård. Behovet hos de som söker finansiering ser väldigt olika ut. Här kan du läsa mer om vilka lösningar som finns, och vad som gäller för dig som söker vård i samband med en olycka, brott eller sjukdom.

Det första steget är att boka in en kostnadsfri undersökning där du får en uppskattning av vad din framtida behandling kommer att kosta. Nästa steg är att söka stöd från Försäkringskassan. Denna ansökan sköts automatiskt via våra datorsystem. För behandlingar mellan 3 000-15 000 kr ersätter Försäkringskassan halva totalsumman. För behandlingar över 15 000 kr ersätter Försäkringskassan 85% av det belopp som överstiger 15 000 kr. Dessa belopp har Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) beslutat tillsammans med staten. För att få ta del av detta ska man vara svensk medborgare och skriven i Sverige för att ha rätt till sjukvård, man måste även vara registrerad hos Försäkringskassan.

Klicka på länken så kan du läsa/ladda ner en PDF med all info du behöver gällande finansiering av din tandvård


Olika alternativ för finansiering av din tandvård

 

Sök så snabbt som möjligt – vissa ansökningar tar lång tid

Om något av ovan alternativ är aktuella för dig är det viktigt att du ser till att vara ute i god tid och att du bokar in en kostnadsfri undersökning så fort som möjligt, då det i vissa fall gäller en längre handläggningstid som till exempel hos Socialen och Kronofogden.

 

Känner du dig osäker på vart du ska vända dig?

Kontakta oss så hjälper vi dig att reda ut vilket alternativ som passar bäst för dig och hur du ska gå till väga.

Ring oss
08-765 11 11

Maila oss
kontakt@muntertandvard.se